Over mij

"Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow."

Hey daar!

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn stukje internet! Ik ben Esther Sablerolle Stend, oftewel ESS. Samen met mijn gezin, inclusief mijn grote liefde, twee geweldige zonen, een hond, katten en niet te vergeten mijn lieve paard, vind je me in het gezellige Purmerend.

Fotografie zit al in mijn bloed sinds mijn kindertijd, maar het was pas een paar jaar geleden dat ik serieus aan de slag ging. Een erfenis bracht me een mooie Nikon camera, en vanaf dat moment was niemand in mijn omgeving meer veilig voor mijn lens. Met paarden als mijn ultieme modellen ging ik helemaal los.

Die camera-instellingen waren eerst nog abracadabra voor me, dus ik trok mijn stevige schoenen aan en ging op ontdekkingsreis. Cursus hier, zelfstudie daar, en voilà, daar was mijn eigen stijl. Mijn collectie camera's groeide ook aardig, want de erfenis-Nikon kon het niet helemaal bijbenen. Nu flits ik erop los met Nikon camera 2 (Crop spiegelreflex) en camera 3 (Fullframe spiegelreflex), vergezeld door een leger aan lenzen.

Mijn sweet spot? Detailfotografie! Ook al maak ik wel complete shots, ik kan het niet laten om dat ene perfecte detail vast te leggen.

Mijn bewerkingen? Tja, dat hangt af van de vibe tijdens de shoot en natuurlijk de wens van de klant. Soms romantisch zacht, soms knallend krachtig.

Mijn stijl? Persoonlijk en naturel, geen over-geposeerde toestanden, maar spontane lachen of dromerige blikken. Vooral bij paardenfotografie leg ik graag die speciale band tussen mens en paard vast, dus je zult me vaak horen zeggen: "Kijk maar niet in de lens!"

Buiten is mijn favoriete place, dus als het even kan, schiet ik buiten plaatjes met  natuurlijk licht. Voor knappe (zakelijke) portretten heb ik thuis een mini-studio, en als jij wilt, neem ik mijn mobiele studio met daglichtlampen en flitssets mee naar jou toe.

Op dit moment ben ik veel in de (fine)art paardenfotografie bezig.Ik ben nog een beetje aan het ontdekken, maar mijn eigen stijl begint vorm te krijgen.

Zin in een fotoshoot? Check de mogelijkheden of klap het invulformulier open en laat van je horen.

Let's capture some magic! 📸✨

Mijn paard Maxx en ik.